Kávézó-cukrászda nyitása
Miről érdemes informálódni egy Kávézó-cukrászda nyitása előtt?
Az egység egyedi kialakítása miatt csak vázlatokat biztosíthatunk, melyek nem elegendőek az engedélyezéshez, viszont hatékony segítséget nyújt a továbblépéshez. Az dokumentációt minden esetben minősített szakembernek kell készítenie, ezért a teendőkért kérje szaktanácsadóink segítségét!
Kialakítási követelmények kávézó esetén
Üzlethelyiség biztosítása az épület megfeleltetése
- érintésvédelem
- tűzvédelem
Tevékenység regisztráció
Technológiai kialakítás követelményei:
- kétfázisú mosogató (vendég edényekhez)
- kézmosó
- fagylaltkiszolgáló pult, kanálmosó
- sütemény forgalmazás feltételei: szakosítás, hűtés, fogyasztói tájékoztató biztosítása
- Raktározás: rekeszes, hűtős, polcos tárolás
- Hűtött élelmiszer tárolás (bontott italok, tejtermékek, díszítő gyümölcsök)
- Háttér fagylalt fagyasztó és háttér süteményes hűtő biztosítása
Eladótér ismérvei:
- Belépős
- Minimális állófogyasztás (Nem kell vendég WC)
- Helyben fogyasztás 10 főig (1 db vendég WC)
- Helyben fogyasztás 10 fő felett (férfi-női vendég WC)
Személyzeti helyiségek jellemzői
- Tusoló 5 fő felett
- Öltöző szekrény minden esetben
- WC előtérrel, kézmosóval
- Takarítási vízvételi hely
Kávézó-cukrászda engedélyek, dokumentációk
Tevékenység regisztráció, működési engedély
Kérelem az önkormányzathoz
- termékkör megjelölés
- nyitva tartás megjelölés
- Regisztráció kiadása
- Nyitás
- 30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés
Dokumentációs feladatok
- egyszerűsített HACCP az üzletre (hívjon hozzá szakembert!)
- Kémiai kockázatbecslés dokumentáció szakember általi elkészítése, ÁNTSZ bejelentése a tisztítószereknek
- Munkavédelmi kockázatbecslés dokumentáció szakember általi elkészítése 1 fő munkavállalótól
- alkalmazott esetén:
- Munka és tűzvédelmi oktatások megtartása
- Higiéniai és HACCP oktatások megtartása
- Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése szakember által
- Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése szakember által
Személyi feltételek:
- Végzettség: vendéglátó eladó, cukrász fagylaltkészítés esetén
- Egészségügyi könyv a munkához
- Megfelelő ruházat használata
8 fő élelmiszermérnök - HACCP rendszergazda, 2 fő munkavédelmi technikus, 1 fő tűzvédelmi technikus, IFS, Globalgap auditorok, gyakorlott oktatók, Közel 20 év gyakorlati tapasztalattal
elkészített és a hatóság által elfogadott dokumentáció több mint 2200 ügyfélnek 2022-ben is
(akár) 24 órán belül sürgős igény esetén, Magyarország bármelyik településére, garancia vállalásával, cégünktől megkapja az összes szükséges dokumentációt
Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével
Munkaidőben 1 órán belül visszahívjuk Önt és igényeihez igazodva telefonos vagy írásos ajánlatot adunk. Ha Önnek nagyon sürgősen kell a segítség, akkor hívjon a +36 30 826 63 04 vagy a +36 30 348 8407 vagy a +36 30 500 0524 telefonszámok bármelyikén.
Az ország minden pontján segítünk Önnek az alábbiakban
A HACCP Tanácsadó Kft. csapata
Gosztonyi Zsuzsanna
élelmiszermérnök, HACCP rendszergazda, szakmai vezető
Fröhlich László
ügyvezető-tulajdonos, közgazdász, tréner, Licenced Practitoner of Motivational Maps operatív vezető
Tokaji András
szaktanácsadó, vezető oktató
Nagy Gábor
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, IFS/ISO auditor
Nagy Éva
élelmiszermérnök, Globalgap auditor szaktanácsadó
Kassai Zsolt
szaktanácsadó, munkavédelmi technikus
Szilágyi Péter
élelmiszermérnök, szaktanácsadó, tűzvédelmi előadó
Gajdi Krisztina
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Borbíró Cintia
tanácsadó, élelmiszermérnök, gyártmánylap koordinátor, Globalgap auditor
Palotás Zoltánné, Virág
munkavédelmi előadó, ügyfélkapcsolati munkatárs
Szabó Tímea
élelmiszermérnök, szaktanácsadó
Küldetésünk
Segíteni a vállalkozásokat a hatóságok által is elfogadott élelmiszer biztonsági megfelelésükhöz vezető úton, korrekt, egymás tiszteletén alapuló üzleti kapcsolaton keresztül. Ennek eléréséhez profi tanácsokkal, gyakorlatias gondolkodással, széleskörű, magas fokú jogszabályi ismeretekkel, gyors, országos eléréssel, nagy létszámú, komoly szaktudású mérnök csapattal járulunk hozzá.